pokaži več
Domov Življenjepis Vsi lepotni posegi Vprašanja in odgovori Cenik Lokacija

Polnila – Hialuronska kislina

Fillerji za pomlajevanje obraza

Injekcije polnil so zelo pogost poseg v estetski medicini. Gre za injiciranje pod že izraženimi kožnimi gubami-brazdami, ki so vidne v mirovanju ali pa za povečanje določenih delov, najpogosteje na obrazu. Največ se uporablja hialuronska kislina ki je prozoren gel, proizvajalci ga že pakirajo pripravljenega za injiciranje v količini 1ml kar zadostuje za majhno povečanje ustnic, ali korekcijo plitvih kožnih brazd. Za povečanje ličnic pa je že potrebna večja količina od 2-4 ml hialuronske kisline. Hialuronsko kislino telo povsem raztopi v približno 6 mesecih, zato se injekcije ponavlja glede na željo pacienta. Filler ki se raztopi šele po 2-4 letih pa je iz drugega materiala. Stalnih filerjev se v zadnjih letih ne priporoča, ker obstaja možnost komplikacij po nekaj letih, kot je npr vnetje.

Injiciranje hialuronske kisline za obraz ali druge predele je majhen poseg, ki traja nekaj minut, bolečina je zmerna, oteklina ponavadi traja kakšen dan, podplutbe nastanejo v tretjini primerov, njihov nastanek je tudi odvisen od mesta injiciranja, izginejo pa v dobrem tednu dni. Po posegu posebnih omejitev aktivnosti ni.

Fillerji učinkujejo na povsem drug način kot pa botulinus toksin. Botulin začasno omrtviči določene mišice, da lete ne tvorijo kožnih gub ob obrazni mimiki. Fillerji pa mehanično napolnijo prostor pod gubami in jih zato zmanjšajo. Zato se botulin in filerji uporabljajo za različne situacije, včasih pa se jih uporablja kombinirano.

 
041 397 027 Naročite se Cenik
Za Vas smo dosegljivi vsak delavnik med 8. in 19. uro
Doktor Tomaž Janežič

Tomaž Janežič dr.med.
Smo butična klinika, osebno spremljam pacienta pred in po operaciji.

ISA PS