pokaži več
Domov Življenjepis Vsi lepotni posegi Vprašanja in odgovori Cenik Lokacija

Korekcija vek

Blefaroplastika

BLEPHAROPLASTICA – KIRURŠKO OBLIKOVANJE VEK

Operacija oblikovanja vek (blepharoplastica) napravi veke in s tem izgled obraza mlajši ter bolj svež. Oči nekako ‘odpre’, obraz ne daje več videza utrujenosti. Priporoča se jo pri ljudeh, ki imajo na zgornjih vekah povešeno kožo ali pa pri tistih, ki imajo zgornji ali pa spodnji veki stalno otekli, ter pri tistih, ki imajo na spodnjih vekah povečane maščobne blazinice. Majhnih kožnih gubic okoli oči sama korekcija vek ne odpravi (izboljšanje je možno s kemičnim “peelingom” ali botulin toksinom), tudi barva kože se z blepharoplastico ne spremeni.

Starost

Posebne omejitve glede starosti za operacijo vek ni.

Anestezija pri korekciji vek

Največkrat se operacija opravi v lokalni anesteziji, to pomeni, da se lokalni anestetik vbrizga pod kožo vek. Sama injekcija je trenutno boleča nato pa pride do takojšnje neobčutljivosti za bolečino.

Kirurški rez

Na zgornji veki je skrit v kožni gubi z majhnim podaljškom vstran, na spodnji veki je skrit v koži 1–2 mm pod trepalnicami s podaljškom vstran ali pa v sluznici na notranji strani spodnjih vek.

Operacija vek

Če bo vaša operacija v lokalni anesteziji, zaužijte zjutraj lahek zajtrk, organizirajte si prevoz domov po operaciji, ker je vožnja po operaciji zelo nevarna. Sam poseg za vse 4 veke traja eno uro in pol. Ker je prisotna po operaciji oteklina in podplutba vek, prinesite na operacijo temna očala. Korekcija se sestoji iz odstranitve maščobnih blazinic na vekah ter odstranitve odvečne kože.

Dan operacije

Doma pretežno počivajte, menjavajte si hladne obkladke na vekah.

5. dan po operaciji

Do takrat se držite v zaprtem prostoru, oteklina bo praktično izginila.
Odstrani se šive.

14 dni po operaciji

Podplutbe izginejo, vendar pa končni rezultat še ni viden. Pričetek masaže brazgotin z nevtralno mastno kremo.

6 mesecev po operaciji

Rezultat operacije je pri večini ljudi dokončen.

Zdravstveno stanje

Obvestiti me morate o vseh prejšnjih in trenutnih boleznih, o zdravilih, ki ste jih ali jih jemljete, o vseh alergijah za katere veste, da jih imate, o vseh nenavadnih reakcijah na zdravila, če ste jih imeli, ter o vseh motnjah vida ali pa boleznih oči, ki ste jih ali jih še vedno imate.

Ženske: operacije ne opravljam med nosečnostjo ali pa v primeru, da obstaja verjetnost za nosečnost.

Brazgotinjenje

Vsaka operacija pusti stalno brazgotino. Vrsta brazgotine je odvisna od starosti in rase ter mesta kirurškega reza. Vsaka brazgotina je najprej rdeče barve ter trda, nato pa dozori v mehko brazgotino barve kože. Pri korekciji vek so brazgotine neopazne. Proces zorenja brazgotine je mogoče pospešiti s posebno nego. Navodila zanjo dobite od lečečega kirurga.

Komplikacije pri operaciji vek

Pri vsaki operaciji lahko pride do vnetja in nepričakovane krvavitve. V tem primeru je potrebna preveza ali pa manjša operacija. Pri blepharoplastici je možno tudi nepričakovano brazgotinjenje na spodnji veki, ki povzroči, da se rob veke rahlo zaviha, v tem primeru je potrebna dodatna operacija. K sreči je ta komplikacija izredno redka.
041 397 027 Naročite se Cenik
Za Vas smo dosegljivi vsak delavnik med 8. in 19. uro
Doktor Tomaž Janežič

Tomaž Janežič dr.med.
Smo butična klinika, osebno spremljam pacienta pred in po operaciji.

ISA PS