pokaži več
Domov Življenjepis Vsi lepotni posegi Vprašanja in odgovori Cenik Lokacija

Operacija sramnih ustnic

Labioplastika

30_Zmanjsanje-operacija-sramnih-ustnic-Labioplastika

Precej pogosto so pacientke nezadovoljne z velikostjo ali obliko sramnih ustnic, lahko gre za prevelike sramne ustnice, premajhne, ali pa kakšne druge težave. Nekatere imajo že prirojene nesimetrične ali pa velike sramne ustnice, pri nekaterih pa pride do sprememb po porodu. Posledično lahko prevelike sramne ustnice povzročijo tudi draženje in bolečino pri športnih aktivnostih ali spolnih odnosih. Včasih so velike sramne ustnice brez tkiva. Možna je tudi korekcija viška kože okoli klitorisa.

ZMANJŠANJE SRAMNIH USTNIC: OPIS POSEGA LABIOPLASTIKE

Večina pacientk se odloči za poseg v lokalni anesteziji, kar pomeni, da se predel operacije omrtviči z injekcijami lokalnega anestetika. Pri lokalni anesteziji je možnih manj komplikacij, tudi domov lahko odidete takoj po posegu. Največkrat pride v poštev zmanjšanje labij z izrezanjem klina(wedge resection) in posledično minimalno komaj vidno brazgotino. Poseg labioplastika traja približno 45-60 minut. Takoj po posegu lahko odidete domov, svetujem da imate organiziran prevoz. Možna je tudi korekcija okoli klitorisa.

OKREVANJE PO POSEGU

Šivi se sami raztopijo, tuširanje je možno naslednji dan, spolni odnosi pa po 3-4 tednih. Športna aktivnost prav tako po 3-4 tednih.

BOLEČINA

Bolečina po posegu je obvladljiva z navadnimi tabletami proti bolečinam.

Pred posegom labioplastika je potreben posvet in pregled, da vas lahko podrobno seznanim s posegom.

Pri tem posegu je možno tudi zmanjšati višek tkiva pri klitorisu prav tako v lokalni anesteziji.

LIPOFILING SRAMNIH USTNIC

Pri premajhnih velikih sramnih ustnicah pa je možna korekcija z injiciranjem lastne maščobe v lokalni anesteziji. Poseg je podoben drugim injiciranjem lastne maščobe.
041 397 027 Naročite se Cenik
Za Vas smo dosegljivi vsak delavnik med 8. in 19. uro
Doktor Tomaž Janežič

Tomaž Janežič dr.med.
Smo butična klinika, osebno spremljam pacienta pred in po operaciji.

ISA PS