pokaži več
Domov Življenjepis Vsi lepotni posegi Vprašanja in odgovori Cenik Lokacija

Korekcija prsi za moške

Ginekomastija

Operacija prsi pri moškem ali ginekomastija je kar pogosta operacija v plastični estetski kirurgiji. Možen je poseg v lokalni anesteziji, drugače pa je potrebna splošna narkoza. Operacijo ginekomastije zaključim z liposukcijo da dosežem čim lepšo obliko prsnega predela po posegu. Na Kliniko Janežič se na posvet lahko naročite telefonično ali pa preko e pošte.

KAJ JE GINEKOMASTIJA?

Ginekomastija je stanje povečanih prsi pri moškem in se pojavi v katerikoli starosti. Lahko je posledica hormonalnega neravnovesja (puberteta), dednosti, debelosti ali pa uporabe določenih zdravil oziroma hormonov.

Ginekomastija lahko povzroči težave v samozavesti, čustvene težave. Nekateri se celo izogibajo določenim aktivnostim in intimnim stikom, da bi zakrili svoje stanje na prsih.

Pri ginekomastiji je lahko prisoten višek žleze, maščobnega tkiva ali pa kože. Možen je tudi povečan kolobar okoli bradavice. Ginekomastija je lahko prisotna tudi samo na eni strani.

OPERACIJA

Včasih je možna gyno operacija tudi v lokalni anesteziji, kar pomeni omrtvičenje prsi s podkožnimi injekcijami, takoj po posegu lahko odidete domov. V bolj obsežnih primerih pa je potrebna splošna narkoza. Rez kože je polkrožen in se napravi na robu kolobarja ob prsni bradavici. Kirurško se odstrani višek tkiva. Nato se z liposukcijo prsnega koša predel oblikuje, da je raven in pravilnih kontur. Poseg traja na eni strani pol ure.

Če je potrebno tudi zmanjšati kolobar okoli bradavice ali pa zmanjšati višek kože, je potreben še en poseg približno 4-6 mesecev po prvem, takrat se skozi rez okoli kolobarja bradavice napravi izrezanje viška kože.

OKREVANJE PO POSEGU

Po posegu bodo na mestu operacije obliži, na prsnem košu pa boste nosili 14 dni elastično oblačilo, ki bo zmanjšalo otekline in pomagalo k pravilni obliki po posegu. 3 dni po posegu boste redno jemali tablete proti bolečinam. Po posegu 2-3 tedne niso možne športne aktivnosti, kopanje v morju ali bazenu, savna ali solarij. Vožnja avta je možna 5 dni po posegu. Celjenje traja 2-3 tedne. Podplutbe izginejo v 2-3 tednih.

MOŽNA TVEGANJA PRI OPERACIJI GINEKOMASTIJE

Navkljub individualnemu pristopu k vsakemu pacientu s katerim tudi zmanjšam število komplikacij, pa je pri vsakem kirurškem posegu možen zaplet. Pri ginekomastiji je možna alergija na lepilne trakove, obliže ali drug obvezilni material, težave povezane z anestezijo, krvavitev po posegu(hematom), asimetrija prsi po posegu, neravnine v področju operacije, sprememba v občutku v bradavicah, vnetje, slabo celjenje rane, hudo brazgotinjenje po posegu.

PRIPRAVA NA OPERACIJO

Priprava na operacijo je podobna kot pri drugih posegih, navodila so pisna in jih dobite na pogovoru in pregledu pred posegom. Najprej je potreben pregled in posvet na katerega se naročite kar telefonično. Na prvem posvetu se lahko , če tako želite že določi datum posega.

KAJ JE DOBRO VPRAŠATI KIRURGA KI VAS BO OPERIRAL

-Ali ste specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

-Koliko časa že delate kot plastični kirurg.

-Kaj lahko sam naredim za dosego optimalnih rezultatov po posegu.

-Kakšno bo moje okrevanje in kakšno pomoč drugih bom potreboval pri okrevanju.

-Kakšne so možne komplikacije.

-Kaj se napravi v primeru določenih komplikacij.

Tomaž Janežič dr. med.

Specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Specialist splošne kirurgije
041 397 027 Naročite se Cenik
Za Vas smo dosegljivi vsak delavnik med 8. in 19. uro
Doktor Tomaž Janežič

Tomaž Janežič dr.med.
Smo butična klinika, osebno spremljam pacienta pred in po operaciji.

ISA PS